ТИКВЕНИК С ГОТОВИ КОРИ
ПРОДУКТИ: - 500 г - кори за баница
- 800 г - тиква
- 200 г - захар
- 150 г - орехови ядки
- 100 мл - олио
- 30 г - галета
- 1/2 пак.канела на прах
- 40 г - пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Тиквата се настъргва на едро ренде и се задушава с малко маргарин или олио, докато течността се изпари
2. Прави се плънка от задушената тиква, смлените орехови ядки, канела, галета и захар
3. Върху всяка от корите се слага по малко от плънката и се наръсва с олио
4. Кората се навива на руло, а рулото се навива като охлюв и се слага по средата на тавата
5. Около първата кора се редят и останалите, направени по същия начин
6. Тиквеникът се пече в умерена фурна до златисто оцветяване
Поднася се наръсен спудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар