Търсене в този блог

четвъртък, 9 февруари 2012 г.

ТИКВЕНИК С ГОТОВИ КОРИ 
ПРОДУКТИ: 

  1. 500 г - кори за баница 
  2. 800 г - тиква 
  3. 200 г - захар 
  4. 150 г - орехови ядки 
  5. 100 мл - олио 
  6. 30 г - галета 
  7. 1/2 пак.канела на прах 
  8. 40 г - пудра захар 

 Начин на приготвяне:
1. Тиквата се настъргва на едро ренде и се задушава с малко маргарин или олио, докато течността се изпари
2. Прави се плънка от задушената тиква, смлените орехови ядки, канела, галета и захар
3. Върху всяка от корите се слага по малко от плънката и се наръсва с олио
4. Кората се навива на руло, а рулото се навива като охлюв и се слага по средата на тавата
5. Около първата кора се редят и останалите, направени по същия начин
6. Тиквеникът се пече в умерена фурна до златисто оцветяване

Поднася се наръсен спудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар