Първо - пилешка супа:
Описание: | ||
Продукти: |
| |
Начин на приготвяне: | Месото се измива и се сварява в студена вода, в която е пуснато кубче пилешки или зеленчуков бульон. След сваряването месото се изважда и нарязва/накъсва на малки парченца. Зеленчуците се нарязават на кубчета. Изсипват се в бульона и се варят на слаб огън, до омекване. Към края се връща и месото. Супата се овкусява с черен пипер и сол, ако е необходимо. Оставя се да изстиен за 5 - 10 минути. Прави се застройка от млякото и яйцето, която се добавя към супата постепенно, при непрекъснато бъркане, за да не се пресече. Всяка порция се сервира с накълцан наситно пресен магданоз. |
Второ - пиле с картофи на фурна:
Продукти за пиле с картофи:
- 1 размразено пиле
- 1кг. картофи
- 300мл вода
- 150мл олио или зехтин
- сол, чубрица, черен и червен пипер на вкус
Приготвяне на пиле с картофи на фурна:
Първо обелваме, измиваме и нарязваме картофите на кръгчета.
Нареждаме ги в тава, в която предварително сме сложили водата и олиото или
зехтина.
След като разделим пилето на части (бутчета, крилца, бяло месо и т.н.)
го поставяме върху картофите.
Поръсваме с подготвените подправки.
Покриваме
тавата с фолио за печене и поставяме във фурната.
Печем на 250 градуса.
От
време на време проверяваме и когато (след около 40-50 минути) водата се изпари
махаме фолиото.
Добавяме още една чаша вода и оставяме докато пилето и
картофите добият златна коричка.
Ястието се сервира на порции.
Трето - халва
Няма коментари:
Публикуване на коментар