Мусака
Продукти
1 глава лук
500гр.кайма
1,5-2кг.картофи
1 бутилка доматен сок
сол,черен и червен пипер
магданоз-1 китка
За заливката:
1 кофичка кисело мляко
4 яйца
4с.л. брашно
сол
Приготвяне:
Обелваме и нарязваме на кубчета картофите,посоляваме и заливаме с 1ч.ч.топла вода и слагаме във фурната.
Нарязваме на дребно лука и го задушаваме в 1к.ч.олио.Прибавяме каймата и я намачкваме докато стане на трохи.Следват черния и червения пипер.Сипваме и доматеният сок и оставяме да покъкри 5-10мин.Преди да свалим от котлона прибавяме нарязания магданоз и изсипваме върху картофите.Печем около 1 час.
Продуктите за заливката разбиваме добре ,поливаме ястието и включваме на горен реотан или на грил ако фурната има такъв.
Готова е когато придобие златиста коричка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар